M1: NST kaatui 5-3

Share |
04.03.2011

Miesten edustusjoukkue aloitti liigakarsinnat voitolla NST:stä tämän kauden Rusan ennätysyleisön edessä. Paikalle oli saapunut lähes 450 katsojaa todistamaan M-Teamin historian ensimmäistä liigakarsintaottelua. Jännityksestä huolimatta edustus ei antanut NST:n johtaa ottelua kertaakaan, vaan piti tahtipuikon omissa käsissä ja loppunumerot ensimmäisessä karsintaottelussa kirjattiin miesten eduksi 5-3.

208.jpg

Otteluennakko.

M-TEAM – NST 5-3 (3-1,1-2,1-0)

Edustusjoukkue aloittaa ensimmäiset vaihdot haparoivasti ja jos NST olisi tullut päätylaudasta satalasissa, olisi avausosuma kirjattu vieraille. Miehet onnistuvat kuitenkin ensimmäisenä maalinteossa, kun Laukkala toimittaa pallon maalille ja Malinen iskee pallon maalivahdin torjunnasta maaliin ajassa 2.44. Äärimmäisen tärkeä avausosuma miehille. Jo ennen ensimmäisen kympin täyttymistä miehet joutuvat ottelussa alivoimalle, kun Eronen estää nopeaan vastahyökkäykseen lähdön mailaan lyönnillä.

NST:n tehokas ylivoima jää tällä kertaa vaille laukauksia ja alivoiman päätteeksi Huusko pääsee puolittaiseen läpiajoon, mutta kaveri saa horjutettua sen verran Huuskoa, ettei kunnon laukausta lähde. Ajassa 11.59 NST tasoittaa ottelun kulmavaparista lähteneestä tilanteesta. Puranen vie kuitenkin miehet jälleen johtoon loistavalla yksilösuorituksella ja tuuletukset ovat sen mukaiset. Tilanne 2-1 ajassa 16.22. Kuusi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa miehet pääsevät nopeaan vastahyökkäykseen ja Itkonen malttaa syöttää vielä Reunamäelle, joka tällää taukolukemiksi 3-1.

209.jpg

Ajassa 25.30 Malinen kasvattaa lukemiksi 4-1 illan toisella osumallaan ja peli kulkee varsinkin ykköskentällä. Seuraavasssa vaihdossa kuitenkin Huusko passitetaan kahden minuutin istunnolle estämisestä ja NST pääsee toistamiseen ylivoimalle. Heti erikoistilanteen alkuun tulinen pommi, mutta Lesch torjuu. Kun enää 15 sekuntia on vieraiden ylivoimaa jäljellä, onnistuu kaveri laukomaan suoraan syötöstä 4-2 kavennuksen.

Ottelun puolivälin jälkeen mennään vaihetta, jossa kentällä on enemmän vauhtia kuin järkeä ja peli on aavistuksen paremmin NST:llä hallussa. Uinahdus jälleen kulmavaparissa ja vieraat tulevat maalin päähän ajassa 33.45, kun nappisyöttö takatolpalle löytää vierasjoukkueen lapaan. Toiselle erätauolle mennään 4-3 tilanteessa.

Kolmannen erän alkuun Lundström siirtää miehet jälleen kahden maalin johtoon ja tilanne on 5-3 ajassa 43.21. Viisi minuuttia myöhemmin NST kilauttaa yläputkeen ja erän puolivälin jälkeen pääsee kaveri nokikkain Leschin kanssa, mutta Lesch on maalillaan hyvin hereillä. Vieraat käyttävät aikalisänsä ajassa 58.23, mutta kavennusta ei synny edes kuudella viittä vastaan. Miehet pitävät kiinni kotiedustaan 5-3 voitolla.

Miehistä parhaana palkittiin Mikko Malinen (2+0).

207.jpg

(Kuva: Kapteeni Lauri Huusko johdatti joukkueen 5-3 voittoon)

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoo joukkueen olleen levollisissa tunnelmissa vielä ennen ottelun alkua, mutta pelin alkaessa jännitys tuli esiin eikä joukkue saanut sitä karistettua koko pelin aikana pois.

-Jännitys näkyi meidän pelissä läpi ottelun, eikä saatu sitä karistettua pois niin kuin tehtiin Blue Fox -pelissä. Meille tuli vielä kolmannessakin erässä hirveitä lapsuksia, joista kaveri olisi voinut rankaista.

Laurikainen ei ole täysin tyytyväinen joukkueen suorittamiseen kentällä.

-Meidän pallollinen pelaaminen ei ollut sellaista kuin olin toivonut, että se olisi. Ehkä osin jännityksen takia ei onnistuttu toivotulla tavalla. Se on isoin asia, mitä pitää huomiseen peliin parantaa. Myös meidän omassa puolustuspelaamisessa oli tänään pieniä heikkouksia kahden kentän osalta. Tiedostetaan ne ja käydään vielä videolta läpi, niin uskon että parannetaan huomiseen.

Tänään ratkaiseva ero joukkueiden välillä löytyi tolppien välistä. Lesch esitti miesten maalilla näyttäviä torjuntoja ja liimasi palloja hyvällä prosentilla, kun taas toisessa päässä nähtiin aika-ajoin epävarmaa pomputtelua.

-Suurin ero joukkueiden välillä löytyi maalivahtipelistä, ja taustatyö Monthanin heikkouksista piti paikkansa, tiivistää Laurikainen.

Otteluennakossa Laurikainen toivoi kahden fyysisesti tasavahvan joukkueen pelaavan kentällä rehdisti ja ottavan pienet kontaktit miehekkäästi vastaan. Ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa jäi kuitenkin vielä parantamisen varaa.

-Näytelmäkerhoja ei oltu selkästikään pidetty, vaan ne jatkuivat pelissä. Jokainen joka pelissä oli paikalla ja varmaan myös tuomaritkin näkivät, mitä kentällä tapahtui.

Ottelun kuva noudatti jokseenkin ennakkoasetelmia, mutta parannettavaa edustuksella jäi pallolliseen suorittamiseen kentällä. NST:n peliin perehtynyt Laurikainen uskoo joukkueiden toisessa kohtaamisessa olevan erilainen käsikirjoitus, sillä kotikentällään NST on ollut murskaavan vahva.

-Ennakkoon viitaten, NST ei ilmeisesti ole sitä omaa heikkoutta vielä löytänyt pelistään. Kokoonpano oli vähän elänyt, kun vierailta puuttuivat Seppälä ja Leivo. En tiedä miksi eivät olleet tänään pelillä, mutta uskon, että huomenna ovat kokoonpanossa.

-Meidän pitää parantaa pallollista tekemistä, sillä kaverilla on huomenna todennäköisesti eri ryhmä kehissä. Tiedetään, että pystytään parantamaan tämän päivän suorituksesta, päättää Laurikainen.

Liigakarsinnat jatkuvat jo lauantaina Lappeenrannassa, kun NST isännöi sarjan toista ottelua kello 17.00 alkaen. Katso karsintojen aikataulu tästä.

Lue myös:

Ennakko: M-Team – NST -karsintaparissa kohtaavat tutut valmentajat (Jatkuvaasyottoa.com)

Ensimmäinen liigakarsinta M-Teamille (NST:n otteluraportti)

Teksti ja kuvat: Sofia Rancken

18.04.2018M1: Ensi kaudelle tuttu valmennus - Pasanen ja Paulaharju jatkosopimukseen
12.03.2018M1: Miesten edustus Divarin välieriin
12.02.2018M1: Kolmen pisteen viikonloppu
16.01.2018M1: Vierasvoitto Tiikereistä - voittoputki saa jatkoa
13.01.2018M1: Blue Fox kiusasi - vahva kolmonen ratkaisi
11.01.2018M1: Kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon
20.12.2017M1: Joulutauolle sarjakärkenä
10.11.2017M1: Pisimmän kaavan kautta - ÅIF kaatui rankkareilla
01.11.2017M1: Turkulaiset kumoon - voittoputki venyi kuuteen
23.10.2017M1: Rusan Karhunkaatajaiset

Siirry arkistoon »