M1: Riku Reunamäki jatkaa ja Janne Oinonen palaa Happeesta edustukseen

Share |
18.04.2011

Miesten edustusjoukkue solmi kaksi erittäin tärkeää sopimusta, kun Riku Reunamäki, 22, allekirjoitti jatkopaperin ja Janne Oinonen, 27, palaa takaisin M-Teamiin pelattuaan kaksi edellistä kautta salibandyliigaa Jyväskylän Happeessa. Menneellä kaudella Reunamäki pelasi täydet ottelut divarin runkosarjassa, jossa maaliahne hyökkääjä iski tehot 24+15. Lisäksi Reunamäki teki liigakarsinnoissa yhteensä 16 tehopistettä ollen joukkueen tehokkain pelaaja karsinnoissa. Oinonen on puolestaan edustanut M-Teamiä edellisen kerran kaudella 2008-2009 ja nyt alkava kausi on Oinoselle jo kuudes kausi seurassa.

janne_oinonen.jpg

Janne Oinonen
Syntymäaika: 01.02.1984
Pelipaikka: Puolustaja
Aikaisemmat seurat: Tapanilan Erä, M-Team, Happee
Kaudet M-Teamissä: 6. kausi

Kauden 2008-2009 jälkeen Oinonen siirtyi opiskelujen myötä Helsingistä Jyväskylään ja salibandyliigaa mies pelasi seuraavat kaksi kautta Happeen riveissä. Ensimmäinen kausi Happeessa toi 25 ottelussa tehot 4+6 ja tällä kaudella vain runkosarjan viimeiset ottelut jäivät pelaamatta pienen polvivamman takia, tehoja 2+2 tämän kauden otteluissa. Oinonen on pelannut liigaa myös Tapanilan Erässä.

Oinosella oli koko ajan selvä ajatus palata takaisin Helsinkiin ja nyt valmistumisen myötä muutto tuli ajankohtaiseksi. Vanhan seuran tekemistä Oinonen on seurannut tarkasti, sillä monet samat kaverit pelaavat yhä joukkueessa kuin silloin kun mies edellisen kerran oli mukana.

-Pari vuotta tuli pelattua ja opiskeltua Jyväskylässä. Tiesin kyllä, että valmistumisen jälkeen palaan Helsinkiin jo ihan töidenkin takia. Pelillisesti kaudet menivät ihan hyvin omalta kohdalta, vaikka tämä kausi olikin joukkueelle pettymys. Pääsin hyvin pelaamaan ja sain arvokasta liigakokemusta.

-Kyllä olen seurannut M-Teamin tekemistä, netin välityksellä paljonkin. Omat pelit ja Jyväskylässä asuminen tietysti verotti sitä, että montaa runkosarjan ottelua en ehtinyt paikan päälle katsomaan, mutta muutaman näin niitäkin. Liigakarsinnoissa olin mukana.

27-vuotias Oinonen on pelannut viime kaudet puolustajan tontilla, vaikka varsinkin uran alkuvaiheessa mies nähtiin usein myös hyökkääjänä. Monipuolinen pelaaja on kuitenkin oppinut viihtymään puolustuspäässä ja kertoo liigakausien opettaneen pelipaikan tavoille.

-Itse asiassa se oli viimeinen kausi kun viimeksi pelasin täällä, kun valmennus siirsi minut puolustajan paikalle. Oli hyvä veto Kuulalta vaihtaa minut pakiksi. Se on mieluisampi pelipaikka ja toivon siinä myös jatkavani.

-Happeessa opin jälleen uutta ja kehityin puolustajana. Sain tekemiseen tasaisuutta lisää ja kokemusta kovista peleistä. Tavoitteena on nyt tuoda joukkueeseen kokemusta ja pallollista peliä alakertaan.

Oinonen näkee tärkeänä vaiheena koko Jyväskylässä viettämänsä ajan. Muutto täysin uuteen ympäristöön on avartanut ja tuonut lisää elämänkokemusta. Paluu Helsinkiin sai miettimään seuraavaa siirtoa salibandyn puolella, mutta M-Teamin noustua liigaan ei Oinonen juurikaan tarvinnut harkinta-aikaa lähtiessään mukaan joukkueeseen.

-On ollut äärimmäisen hieno kokemus asua pari vuotta poissa tutuista ympäristöistä. Elämänkokemusta on karttunut roimasti näiden kahden vuoden aikana. Nyt kun M-Team nousi liigaan, niin ei kauaa tarvinnut miettiä oman uran jatkoa.

Tulevalta kaudelta Oinonen odottaa taisteluilmettä joukkueelta ja uskoo, että joukkue tulee oleman erittäin nälkäinen kauden alkaessa.

-Odotan, että lähdetään taistelemaan. Nälkää ja intoa riittää varmasti, hirveän monella kun ei vielä kuitenkaan ole liigapelejä takana. Liigakarsinnoissa täällä oli hienosti yleisöä ja odotan, että porukka löytää tiensä joukkueen otteluihin samalla meiningillä liigassa.

Teksti ja kuva: Sofia Rancken

18.04.2018M1: Ensi kaudelle tuttu valmennus - Pasanen ja Paulaharju jatkosopimukseen
12.03.2018M1: Miesten edustus Divarin välieriin
12.02.2018M1: Kolmen pisteen viikonloppu
16.01.2018M1: Vierasvoitto Tiikereistä - voittoputki saa jatkoa
13.01.2018M1: Blue Fox kiusasi - vahva kolmonen ratkaisi
11.01.2018M1: Kolmen maalin takaa-ajoasemasta voittoon
20.12.2017M1: Joulutauolle sarjakärkenä
10.11.2017M1: Pisimmän kaavan kautta - ÅIF kaatui rankkareilla
01.11.2017M1: Turkulaiset kumoon - voittoputki venyi kuuteen
23.10.2017M1: Rusan Karhunkaatajaiset

Siirry arkistoon »