Eetu Sorvali EräViikingeistä M-Teamiin

Helsinkiläinen M-Team kertoi keskiviikkoiltana pienimuotoisesta ”siirtopommista” kun viimeiset neljä kautta liigassa Welhoja ja EräViikinkejä edustanut Eetu Sorvali, 23, vaihtaa siniseen.

Sorvali on kirjannut Salibandyliigassa ja sittemmin F-liigassa 102 ottelussa tehot 52+25=77. Pääsarjadebyyttinsä Sorvali teki jo kaudella 2015-16 Divarissa Josban paidassa.

  • Siirron taustalla oli se, että haluan olla joukkueessani isossa tulosta tekevässä roolissa. Kalinaisen (Teemu) kanssa soiteltiin muutamia puheluita ja niistä jäi erittäin hyvä kuva M-Teamista, Eetu Sorvali kertoo.

Pääkaupunkiseudulla pelaaminen oli elämäntilanteen johdosta Sorvalille ainoa vaihtoehto.

  • Koulu on vielä kesken. Opiskelen Metropolia ammattikorkeakoulussa ja haluan saada sen pakettiin mahdollisimman nopeasti. Sen takia muutto toiselle paikkakunnalle ei tullut mieleenkään, Sorvali kertoo.

Odotukset ensi kautta kohtaan ovat Sorvalilla korkealla ja mies odottaa Divarin otteluohjelman valmistumista tussi kädessä.

  • Ensi kaudelta odotan joukkueelta menestystä pudotuspeleissä. Joensuun peli tulee laitettua kalenteriin isolla tussilla, Sorvali naurahtaa.

M-Teamin päävalmentaja Teemu Kalinainen näkee Sorvalin olevat tärkeä pala joukkueeseen.

  • Saatiin vastuulliseen rooliin pelaaja, jonka ympärille pystytään rakentamaan lähtökohtaisesti tulosta tekevä viisikko. Eetu täyttää ne kriteerit, joita tässä kohtaa joukkueen kehitystä tavoittelimme, Kalinainen kertoo.
  • Kun otimme yhteyttä Eetuun, hänellä oli vielä neuvottelut edellisen seuransa kanssa kesken. Kuukauden jatkuneen viikoittaisen yhteydenpidon jälkeen totesimme M-Teamin olevan Eetun elämäntilanteeseen erinomaisesti sopiva seura ensi kaudelle, Kalinainen päättää.