M1: Nuorentunut M-Team lähtee nälkäisenä uuteen kauteen

13.09.2019

Uusi divarikausi 2019-2020 käynnistyy lauantaina klo 15.30 Rusalla. Kauden avauksessa vastaan asettuu rakas vihollinen Loviisan Tor.  

Ineians_3.png

Tiimin edustusjoukkueen valmistautuminen uuteen kauteen on sujunut mallikkaasti. Joukkueessa on tälle kaudelle tapahtunut jonkin verran pelaajamuutoksia. Joukkueeseen on lisäksi siirtynyt melko runsaasti omia junioreita. 

Myös edustuksen valmennus on uusiutunut päävalmentajan osalta, kun Sakari Tervo on aloittanut keväällä joukkueen päävalmentajana. Jari Hamström jatkaa  valmennustiimissä Saken työparina.

Haastattelimme Sakkea ja joukkueen kapteenia Antti Itkosta. Lisäksi kyselimme Tiimiin siirtyneiltä uusilta pelaajilta Lauri Näräseltä, Tuomas Leinolta ja Samuli Hulkkoselta mietteitä tulevasta kaudesta. 

Päävalmentaja Sakari Tervo sakke.jpg

Valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin ja koko kesä on päästy treenaamaan joukkueena. Viimeisen kuun aikana on pelattu treenipelejä, joissa on kehitetty viisikkopeliä haluttuun suuntaan ja saatu vielä viimeisiä näyttöjä pelaajilta kauden avausta ajatellen. 

Joukkue tulee pelaamaan viisikkolähtöistä peliä, jossa kaikilla pelaajilla on mahdollisuus vaikuttaa pelitapaan, tiettyjen lainalaisuuksien sisällä. Viisikkopelin pitkäjänteinen kehittäminen on tulevan kauden tavoite.

 Ryhmässä on nyt todella paljon nälkäisiä nuoria pelaajia sekä vanhempia kokeneita pelaajia, jotka kaikki varmasti haluavat näyttää osaamistaan. En nimeä ketään yksittäistä pelaajaa, mutta kauden mittaan varmaan kukin yleisöstä löytää oman suosikkinsa. 

 

Joukkueen kapteeni Antti Itkonen: Antti_Itkonen.jpg

Kesäharjoittelu on sujunut toivotusti ja varsinkin viime viikonlopun Uppsalan reissu oli joukkueena hyvää tekemistä. Joukkue on uusiutunut ja nuorentunut sopivalla tavalla. Paljon omia junnuja on tullut jengiin ja me vanhemmatkin ollaan saatu siitä varmasti uutta virtaa. Treeneissä on menty lujaa. 

Joukkueena ei olla vielä virallisista tavoitteista sovittu, mutta kyllä me lähdetään viime kauden maalin tappioita kääntämään voitoiksi tänä vuonna. Viime kaudella ei oikein saatu tehoja irti hyökkäyspäässä, vaikka oma pää piti. Uskon, että tänä vuonna joukkueessa on enemmän hyökkäyspään osaamista. 

Henkilökohtaisesti tavoitteet ovat aika samat kuin joka vuonna; auttaa joukkuetta varsinkin tehojen kautta ja olla kentällä joukkueen johtavia pelaajia. Uskoisin, että omat vahvuuteni kapteenina ovat kokemus tiukoista paikoista ja johtajuus pelin sisällä. 

 M-Teamiin siirtyneet pelaajat laitettiin piinapenkkiin seuraavien kysymyksien kera: 

  1. Mikä toi sinut M-Teamiin? 
  2. Miten sujui valmistautuminen tulevaan kauteen? 
  3. Mitkä ovat ensi kauden tavoitteet niin joukkueena kuin henkilökohtaisesti 
  4. Vahvin osaamisalueesi kentällä? 

Laitahyökkääjä Lauri Näränen: Naranen.jpg

M-Team oli itselle helppo valinta tuttujen naamojen kautta. Valmistautuminen on sujunut hyvin joukkueelta, vaikka onkin paljon nuorisoa ja uusia naamoja.  Kauden tavoite on joukkueena mennä loppuun asti tasaisessa sarjassa ja taistella liiganoususta. Henkilökohtainen tavoitteeni on saada paljon roolia ja peliaikaa ja kehittyä sitä kautta. Sitä toivottavasti on luvassa Tiimissä. Pallollinen peli on ehdoton vahvuuteni kentällä. 

 

Maalivahti Tuomas Leino: Leino.jpg

Halusin joukkueeseen, jossa tekemisen taso on riittävän kova ja jossa on mahdollisuus päästä näyttämään osaamistaan. M-Team oli siinä mielessä erinomainen vaihtoehto, etenkin kun aikanaan täältä olen salibandyurani aloittanut.   

Mielestäni valmistautuminen on mennyt mallikkaasti: kesällä treenattiin hyvin ja treenipeleissä parannettiin koko ajan. Viimeinen peli Siriusta vastaan Uppsalassa oli selvästi paras esitys. 

Ei olla joukkueen kanssa vielä tehty kaudelle tulostavoitteita, mutta luultavasti jokainen haluaa olla sarjan kärkipäässä. Henkilökohtaisesti tavoitteeni on  haastaa Marcel ( Straubhaar) tosissaan ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon.  

Reaktiotorjunnat ovat ehkä kentällä vahvinta osaamisaluettani. Joukkuepelaajana pidän itseäni hyvän fiiliksen tuojana.

 

Laitahyökkääjä Samuli Hulkkonen: Hulkkonen.jpg

Keväällä kävin pari kertaa Tiimin vuorolla liikkumassa ja hyvä fiilis jäi porukasta. Kesä meni henkisesti akkuja ladatessa ja painoja nostellessa. (Tiimin monivuotisen runkopelaajan) Tikkasen Anssin kanssa sitten asiasta loppukesästä juttelin ja päätös oli helppo. Rusa  on lähellä kotia, joten saan yhdistettyä työn, vapaa-ajan ja salibandyn taas hyvin.

Kauteen valmistautuminen oli omalta osalta todella erilainen kuin normaalisti. Lajin parista onnistuin pysymään poissa koko kesän ja treenaaminen oli enemmän sitä,  mitä nautti tehdä. Ei ideaali, mutta oli kyllä mukava palata lajin pariin. 

Omat tavoitteet on pysyä kunnossa ja nuorempien matkassa! Aika pystymehästä tähän kauteen starttaan, joten vielä on tekemistä monella osa-alueella. Yksi iso teema on nauttia salibandystä. Tavoitteita joukkueena ei vielä ole käyty läpi, mutta varmasti koko joukkueella on nälkää lähteä viime kaudesta parantamaan ja ehdottomasti pudotuspeleissä kotietua hakemaan. Divari on todella tasainen sarja, joten oman tason tasainen nostaminen ja tason heittelemisen minimoinnilla päästää pitkälle.

Käsiä ei ole ja jalkakin vielä nuhanen, mutta oma vahvuus kentällä on pallottomassa roolissa tilan ja paikan hahmottaminen oikeassa paikassa ja kyky muuttaa omaa peliä nopeasti. Tilan luominen, täyttäminen ja siihen pelaaminen myös

Turku_2.png

Näillä mietteillä starttaa uusiutunut edari alkavaan kauteen. Lauantaina 14.9. siis pelataan Rusalla jälleen Divaria. Tulkaahan kannustamaan Tiimi voittoon!  

Teksti: Joonas Valavuori
Kuvat: M-Team, Oma Design
15.02.2020Äärimmäisen tasainen Divari kääntymässä loppusuoralle
10.10.2019M1: Tiimi maukkaaseen vierasvoittoon Porissa
04.10.2019M1: Toist puolt jokkee ei irronut pisteitä
29.09.2019M1: Tähdet eivät olleet kohdillaan toisessa kamppailussa Rusalla
19.09.2019M1: Kaikki Divarin matsit myös striiminä
14.09.2019M1:Tiimillä asenne kohdallaan kauden avauksessa
13.09.2019M1: Nuorentunut M-Team lähtee nälkäisenä uuteen kauteen
12.04.2018M-Team 04 hakee uusia pelaajia
09.04.201804 Pojat aluelopputurnaukseen!!
08.01.2018D04 poikien vuosi käyntiin HFC turnauksella

Siirry arkistoon »