Smurffit jäi LoSB:in jalkoihin

26.10.2011

SMURFFIT JÄI LOSBIN JALKOIHIN

M-Team II - LoSB 2-11 (1-6, 0-3, 1-2)

Lähtökohdat arki-illan LoSB-otteluun eivät olleet Smurffien kannalta parhaat mahdolliset, sillä erilaiset loukkaantumiset ja poissaolot olivat verottaneet Smurffipakkaa rankalla kädellä. Kotijoukkue saikin jalkeille vain 13 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Tiedossa oli siis erittäin kova rypistys lohkon piikkipaikalla porskuttavaa lohjalaisjoukkuetta vastaan.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Smurffilauman tarkoituksena oli haasteellisista lähtökohdista huolimatta valmistautua otteluun huolella, ettei taululla komeile heti kättelyssä karut lukemat (kuten viimeisissä otteluissa on valitettavasti päässyt käymään). No, ei mennyt tälläkään kertaa niin kuin siellä Strömsössä.

Eka kymppi mentiin päästä päähän tasaisissa merkeissä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen molemmat joukkueet olivat saaneet kuparisen rikki. Smurffimaalista vastasi Mikko Hintikka. Maaliin komean syötön tarjoili Tomas Fröberg.

Pian tämän jälkeen peli sai odottamattoman käänteen. Ajassa 10:13 vierasjoukkueen Sampsa Stigell vei lohjalaiset maalin johtoon. Smurffien peli hajosi samalla palasiksi. Pari minuuttia myöhemmin vierajoukkue rankaisi tekemällä ylivoimalla voittomaaliksi jääneen kolmannen osuman. Ennen ensimmäistä erätaukoa LoSB onnistui vielä kolme kertaa. Kaksi maaleista oli Smurffien kannalta huolestuttavasti alivoimamaaleja.

Ensimmäinen erä oli Smurffien kannalta täydellinen mahalasku. Ei selittelyjä.

TOINEN ERÄ

Jos oli ensimmäinen erä lähellä katastrofia, ei toinen erä alkanut yhtään sen paremmin. Kotijoukkueelle vihellettiin kahden minuutin jäähy pelin viivyttämisestä ilman, että yksikään Smurffipelaaja olisi osallistunut peliin millään tavalla. Joukkue oli tässä vaiheessa nimittäin vielä kopissa.

Toinen erä pelailtiin pitkälle ilman maaleja, kunnes ottelu sai toisen odottamattoman käänteen. Smurffien Sebastian Saariokarin olkapää osui matalassa asennossa pelanneeseen Eddy Sobottiin ja tuloksena oli 5 minuutin jäähy Saariokarille. Smurffit tappoi raastavan pitkästä alivoimasta yli neljä minuuttia, kunnes lohjalaiset osuivat ensimmäisen kerran. Vain hetki myöhemmin vierasjoukkue rankaisi samalla ylivoimalla toistamiseen. Tilanne oli jo 1-8 vierajoukkueelle.

Reilu minuutti ennen toisen erän loppua LoSB viimeisteli illan yhdeksännen osuman Smurffimaalilla pelanneen Justus Karekallaksen selän taakse. Tässä vaiheessa maalille asteli Tero Silvennoinen.

Toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen kannalta tylyissä 1-9-lukemissa.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä oli enemmän ja vähemmän pelailua ottelun ratkettua jo aikoja sitten. Vierasjoukkue onnistui heti erän alkuun, mutta muuten peli sujui tasaisissa merkeissä. Erän puolivälissä Saku Airikkaa rikottiin läpiajossa ja mies pääsi yrittämään kavennusta rangaistuslaukauksesta. Vierasjoukkueen maalilla erinomaisesti pelannut Antti Mikkonen torjui kuitenkin Airikan yrityksen.

Seurannut ylivoima ei tuonut kaivattua tulosta, mutta hetki ylivoiman päättymisen jälkeen - kukas muukaan kuin - Airikka viimeisteli Smurffien illan toisen osuman. Myös LoSB osui vielä kertaalleen, joten vierasjoukkue lähti kotimatkalle selvä 2-11-voitto plakkarissaan.

"LOSB ANSAITSI VOITTONSA"

Smurffien pelaajavalmentaja Juha Martikainen myöntää lohkon kärkijoukkueisiin kiistatta kuuluvan LoSB:in ansainneen voittonsa selkeästi paremmalla pelillä.

-Näyttää selvästi siltä, että LoSB marssii lohkovoittoon, jos sama suoritustaso pysyy yllä. Voi olla, että oltaisiin hävitty tämä peli erinomaisellakin esityksellä, Martikainen pohtii.

Martikaisen mukaan Smurffit oli vierasjoukkuetta jäljessä jokaisella osa-alueella tiistain koitoksessa.

-Oltiin normaalista suoritustasosta niin pahasti jäljessä, että kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. Emme saaneet minkään tason kamppailua aikaiseksi.

Martikainen myöntää useamman avainpelaajan puuttumisen kokoonpanosta näkyneen kotijoukkueen otteista.

-Tyhjästä on vaikea lisätä paria lisävaihdetta. Ja kun on pari askelta jatkuvasti vastustajaa jäljessä, on vaikea pitää omaa päätä tukossa. Kun hyökkäyspäänkin liike oli melko vaatimatonta eikä muutamasta läpiajostakaan saatu sisään, oli jälki aika rumaa katsottavaa, Martikainen analysoi.


SMURFFIEN KOKOONPANO

I

Kähärä - Airikka

Fröberg - Laine

Sirola

II

Se. Saariokari - Nikula

Urho - Lehtonen

Martikainen

III

Hintikka - Hokka

Hupli

Varalla: Silvennoinen


OTTELUN TÄHDET

* * * Leo Hokka

* * Tero Silvennoinen

* Juha Martikainen

Justus Karekallas/Tero Silvennoinen 25 torjuntaa (69,44%)

10.10.2019M1: Tiimi maukkaaseen vierasvoittoon Porissa
04.10.2019M1: Toist puolt jokkee ei irronut pisteitä
29.09.2019M1: Tähdet eivät olleet kohdillaan toisessa kamppailussa Rusalla
19.09.2019M1: Kaikki Divarin matsit myös striiminä
14.09.2019M1:Tiimillä asenne kohdallaan kauden avauksessa
13.09.2019M1: Nuorentunut M-Team lähtee nälkäisenä uuteen kauteen
22.04.2019M2 / Smurffit try-out
26.10.2011Smurffit jäi LoSB:in jalkoihin
24.10.2011Smurffeilla tärkeiden pelien viikko
16.10.2011Smurffit teki uskomattoman nousun

Siirry arkistoon »