Ohjeita virustartuntojen ja koronaviruksen varalle

Ohjeita virustartuntojen ja koronaviruksen varalle

Seurana haluamme omalta osalta ohjeistaa pelaajia ja toimijoita virustautien leviämisen ehkäisyssä:

Hyvään käsihygieniaan ja oikeanlaiseen yskimiseen ja aivastamiseen on kiinnitettävä huomiota. Jokainen M-Teamin pelaaja on velvoitettu pesemään kädet lämpimällä vedellä ja saippualla ENNEN ja JÄLKEEN harjoituksen ja pelien. Kädet on kuivattava paperiin. Näin vältetään virusten leviäminen ja muutoinkin huolehditaan terveydestä. Joukkueet voivat ottaa myös käsidesit käyttöön. Yhteisten juomapullojen käyttöä tulee välttää.

Urheilussa ja harrastustoimintaan liittyvissä kokoontumisissa on valmentajien, ohjaajien ja lasten vanhempien pidettävä huoli siitä siihen, että flunssaoireiset eivät osallistu tapaamisiin ja tapahtumiin.

Pelitapahtumissa noudatetaan Salibandyliiton ohjeistusta, ettei pelin jälkeen kätellä. Muutoinkin normaalit kättelyt voidaan sopia jätettävän pois.

On mahdollista että kouluilla tulee käyttöön kotikaranteeneja. Näissä tapauksissa noudatetaan terveysviranomaisen ohjeistuksia.

Mikäli pelaajalla epäillään koronatartunnan riskiä, tai hän on karanteenissa, tulee tästä ilmoittaa joukkueen vastuuhenkilölle, valmentajalle tai joukkueenjohtajalle. Vastuuhenkilön tulee informoida seuran toimisto Päivi Wickström / 050 408 1501.

Helsinki on avannut neuvontaan tarkoitetun palvelun p. 09-3101 0024, jossa päivystetään klo 7-20. Oireilevan potilaan tulee ottaa ensin yhteyttä puhelimitse, eikä mennä suoraa terveysasemalle.

THL:n sivuilta löytyy ohjeistuksia
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19?fbclid=IwAR3xrbLClHWvNsetN1MBr1TTFaAVKi5BjpBOLCIWhtwNxerKv6nazPAttPI