P18 sarjan SM-karsinnat käyntiin viikonloppuna – ”olemme etuoikeutettuja”

Salibandyliiton sarjapelit pyörähtävät tulevana viikonloppuna käyntiin pitkän Koronan aiheuttaman tauon jälkeen. M-Teamin osalta kausi käynnistyy P18 joukkueen SM-karsinnoilla Keravalla.

P18-sarjan valtakunnallisessa karsinnassa ratkotaan sekä SM-sarjan, että 1. divisioonan paikat. Osallistujia karsinnoissa on 44 joukkueen verran ja ne on jaettu yhdeksään lohkoon, joista voittajat etenevät SM-sarjaan ja lohkojen 2. ja 3. sijoittuneet jatkavat viikon päästä käytävään karsinnan 2. vaiheeseen.

M-Teamin valmentaja Daniel Walsh on iloinen ja osaltaan huojentunut, että pelit saadaan jälleen käynnistettyä.

– Kyllä jokainen joukkueessa odottaa innolla sitä, että sarjakausi lähtee käyntiin. Edellisestä sarjapelistä on vierähtänyt meillä yhdeksän kuukautta. Olemme etuoikeutettuja, että vallitsevasta tilanteesta huolimatta pääsemme nyt pelaamaan ja jokaisesta hetkestä koitetaan ottaa kaikki ilo irti, Walsh kertoo.

Tiimin valmentaja uskoo valmistautumisen epävarmassa ja erilaisia käänteitä sisältäneessä tilanteessa olleen kaikille joukkueille haastava, mutta on tyytyväinen oman joukkueensa valmistautumiseen.

– Epävarma tilanne on varmasti vaikuttanut kaikkien joukkueiden valmistautumiseen enemmän tai vähemmän. Olemme pyrkineet olemaan joustavia ja sopeutumiskykyisiä erilaisiin tilanteisiin. Onneksi saimme kesän aikana pelata paljon harjoituspelejä ja sitä kautta päästiin taas vähän peliin kiinni ennen viikonloppua.

Walsh kertoo, että joukkueiden välisiä voimasuhteita on poikkeuksellisen vaikea arvioida, mutta uskaltaa heittää oman veikkauksensa jatkoon pelaavista.

– Viikonloppujen vire ratkaisee aina näissä elokuun karsinnoissa. Uskon kuitenkin, että suora SM-sarjapaikka päätyy meidän lohkossa lopulta öljymiehille, mustarastaille tai meille.

M-Team pelaa karsintalohkossa G yhdessä Oilersin, SalBan, Steelersin ja Blackbirdsin kanssa. Karsintalohkon otteluohjelma ja tulospalvelu löytyvät täältä.