Päivitetty koronaohjeistus

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti 5.1.2021, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoitusten jatkoa arvioidaan torstaina 14.1. uudestaan. Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaan lasten ja nuorten harrastustoiminnan rajoituksia tulee tehdä vakavasti harkiten. M-Team käynnistää kevään harjoittelun hallissa heti, kun siihen annetaan kaupungin toimesta suositus. Tämän perusteella salibandykoulujen osalta ryhmien alkamispäiviksi on määritelty nyt 18.1. – 24.1.2021 välinen viikko. Vahvistamme alkamisajankohdan heti, kun kaupungin koronakoordinaatiotyöryhmä on tiedottanut asiasta.

Salibandyliiton tavoitteena on, että viimeistään helmikuun alusta päästään pelaamaan ja harrastamaan normaalisti kaikissa sarjoissa, mahdolliset yleisö- ja muut rajoitukset huomioiden. Varautumisryhmän tuore linjaus on, että liiton alaisia sarjoja käynnistetään porrastetusti 11.1. alkaen niillä alueilla, joilla se on rajoitusten mukaan mahdollista. Pelien käynnistäminen koskee sekä aikuisten harrastustoimintaa, että lasten ja nuorten urheilua. Pelejä käynnistetään noin viikon ennakkovaroituksella, eli edellisen viikon aikana tiedotetaan seuraavan viikon viikonloppuna alkavista sarjoista. Joukkueiden suostumuksella yksittäisiä pelejä voidaan pelata myös lyhyemmällä ennakkotiedolla.

Tilannetta seurataan ja päivitetään viikoittain. Myös tiedotus tapahtuu viikoittain ja eri alueiden tilanteita varten on perustettu päivittyvä Pelien jatkuminen alueittain kevät 2021 -sivu https://salibandy.fi/fi/info/koronapandemia/pelien-jatkuminen-alueittain-kevat-2021/

Käytännössä pelien jatkuminen tarkoittaa sitä, että perjantain (8.1.2021) koronatilanteen mukaan otteluita järjestetään ensin Pohjanmaan, Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen alueilla 11.1. alkavalla viikolla. Jos turnausmuotoisten otteluiden lohkossa on kuitenkin leviämisvaiheen alueen joukkue, niin lohkoa ei pelata.

Valtakunnallisten juniorisarjojen osalta pelitauko kestää ainakin 17.1. asti.

Aikuisten harrastustoiminnan osalta noudatetaan edelleen marraskuun alussa julkaistua Suomen Olympiakomitean ja lajiliittojen yhteistä suositusta.