Straubhaar, Mäkinen, Valjakka ja kapteeni Elomaa jatkavat M-Teamissa – helsinkiläiset tavoittelevat nousua F-liigaan kevääseen 2025 mennessä

Divarin runkosarjan voittaneen helsinkiläisen M-Teamin kauden päättymistä F-liigan karsintojen puolivälieriin voidaan pitää pettymyksenä. Katseet on kuitenkin käännetty jo kohti kautta 2022-2023, tavoitteena vielä päättynyttäkin kautta iskukykyisempi ryhmä. Seura tavoittelee nousua F-liigaan kevääseen 2025 mennessä – realiteetit tiedostaen.

Tuoreimmat jatkosopimuspelaajat ovat Divarin runkosarjassa parhaan torjuntaprosentin 82,72 kirjannut sveitsiläismaalivahti Marcel Straubhaar, joukkueen kapteeni Timo Elomaa, tähtipuolustaja Aki Mäkinen sekä tulevaisuuden tähti Kaido Valjakka. Aiemmin M-Team on jo kiinnittänyt nuorten maajoukkuepelaajansa Pietari Porttikiven ja Joona Hokkasen.

Maalivahti Straubhaar on edustanut aina Suomessa pelatessaan M-Teamia. Päättynyt kausi oli sveitsiläisvahdin viides helsinkiläisseurassa. Puolustaja Elomaalla on takana jo 13 kautta M-Teamin edustuksessa, yhteensä 305 pääsarjaottelua.

Aki Mäkinen oli päättyneen kauden yksi sarjan tehokkaimmista puolustajista ollen M-Teamin kolmanneksi tehokkain pistein 6+23=29. Kaido Valjakka on edustanut koko uransa M-Teamia, yhteensä 13 kauden ajan ja omaa huikean potentiaalin olla tulevaisuudessa maan kärkipelaajia.

M-Teamin päävalmentaja Teemu Kalinainen näkee jatkosopimukset tehneen nelikon joukkueen kivijalkana.

– Marcel pelaa uransa huippukausia ja haluaa kehittyä edelleen. Kaido taas on erittäin monipuolinen pelaaja, joka tulee vääjäämättä olemaan tärkeä palanen edustuksen tulevaisuutta.

– Timo on puolestaan viinikellarin helmiä. Kypsä ja rauhallinen kamppailija. Kapteenin jatko on erinomainen asia koko seuralle. Aki on kuin litrainen Hyundai. Rytmittää peliä taitavasti ja jakaa millintarkkoja syöttöjä.

M-Team on päivittänyt kuluneen kauden aikana seuran strategiaa ja osana tätä on kirjattu tavoite miesten edustusjoukkueen noususta F-liigaan kevääseen 2025 mennessä.
Helsinkiläisseuran toiminnanjohtaja Jyrki Paajanen linjaa tavoitteen olevan mahdollinen, mutta vaatii paljon töitä seuran taustojen kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

– Urheilullinen puoli on tässä tavoitteessa se helpompi, vaikkakin myös riippuvainen seuran yleistoiminnasta. Joukkueen valmennus on sitoutunut ohjaamaan edustusjoukkueen muodostamista siten, että seuraavan kahden kauden aikana valintoja ohjaa tulevaisuuden mahdollisuus F-liigassa menestymiseen. Tavoitteet on laadittu yhdessä edustusjoukkueen toimijoiden kanssa, Paajanen kertoo.

– Vielä tätä enemmän haasteita on edessä joukkueen ja seuran rakenteiden kehittämisessä sellaisiksi, että se mahdollistaa F-liigassa menestyvän joukkueen. Kuluneen kauden aikana on rakennettu pohjia toiminnan kaupallistamiseksi ja työ jatkuu. Yksin tavoitteisiin ei päästä, vaan mukaan tavoitellaan jo nyt mukana olevien kumppanien lisäksi useita uusia toimijoita, joiden kanssa pyritään tekemään vuorovaikutteisia kumppanuuksia, jotka tähtäävät sekä kumppanien että M-Teamin toiminnan vahvistamiseen, Paajanen toteaa.

M-Teamin kehityksen suunnan voidaan sanoa olevan hyvillä raiteilla. Seura teettämän avoimen kyselyn perusteella viime kauden aikana tehdyt kehitystoimenpiteet ottelutapahtumien katsojakokemukseen, olosuhteisiin, sekä viestintään ovat olleet varsin onnistuneet.

– Paljon hyviä asioita ollaan saatu viimeisen vuoden aikana tehtyä ja tulevaisuus ei ainakaan suunnitelmien innovatiivisuudesta jää kiinni. Tiedostamme, että mahdollisen F-liigan nousun tullessa pelejä ei pelata Ruskeasuolla ja tähän ollaan jo nyt valmistauduttu. Valinnat olosuhteiden osalta tulevat todennäköisesti konkretisoitumaan osin jo ensi kaudella, Paajanen valottaa.

M-Team on linjannut strategiassaan vahvan leiman maantieteelliselle positioitumiselleen.

– Me olemme helsinkiläinen seura. Toiminta-alueemme eteläinen Helsinki. Pääkaupunkiseudulla on monia kanssamme laadukasta toimintaa järjestäviä seuroja

– Me emme ole menossa toiminta-alueeltamme itään, länteen tai pohjoiseen. M-Teamin sydän on Helsingin ydinkeskustassa ja eteläisissä kaupunginosissa. Helsingissä on yhä hurjasti potentiaalia etenkin lasten ja nuorten liikuttamiseksi, Paajanen päättää.