Suomi U19 poikien EFT:n voittoon – Hokkanen ja Porttikivi tehokkaina

Suomi on voittanut viime viikonloppuna Sveitsin St. Gallenissa U19 poikien neljän maan EFT-turnauksen. Suomi voitti kaikki kolme otteluaan. M-Teamin Joona Hokkanen ja Pietari Porttikivi olivat Suomi-paidassa pelipäällä.

Turnauksen avausottelussa Suomi kaatoi Sveitsin 9-6. Lauantaina Tshekki taipui 8-5 ja turnausvoiton ratkaisseessa pelissä Suomi voitti Ruotsin 9-5. Molemmat maajoukkueen M-Teamilaiset tehtailivat pisteitä jokaisessa Suomen ottelussa. Joona Hokkasen saldo oli kolmessa pelissä 3+2 ja Pietari Porttikiven 0+4.

– Joukkue suoriutui loistavasti, onnistuimme parantamaan omaa suoritustamme pelistä toiseen ja mikä tärkeintä, joukkue toimi yhtenäisesti. Se näkyi kentällä, kuvailee Joona Hokkanen.

Sekä Hokkanen että Porttikivi saivat maajoukkuevalmennukselta paljon luottoa ja peliaikaa.

– Paljon sai pelata ja omasta mielestä onnistuin hyvin. Sain tuotua omia vahvuuksia sinne kentälle ja se näkyi positiivisena tuloksena, Porttikivi analysoi.

– Pelasin turnauksen aikana jokaisessa kentässä, joten rooli oli hieman erilainen jokaisessa. Lisäksi sain hyvin vastuuta yli- ja alivoimassa. Kuten joukkuekin, myös itse sain parannettua omaa pelaamistani turnauksen aikana, Hokkanen päättää.

U19 poikien MM-kisat pidetään 26.-30.5.2023 Tanskan Fredrikshavnissa.