CT: Haastajafinaali, Tallinnan turnaus ja haikeat jäähyväiset

Share |
14.05.2018

MTEAM14_x_E-F_Tytot_2_L.jpg

C-tyttöjen viisivuotinen olemassaolo päättyi tähän kauteen. Homma ei alkanut ihan eskariasteelta mutta koulun alkutaipaleelta kuitenkin. Alussa oli salibandyn lisäksi tärkeitä hännänryöstö, hippa ja muut asiaan kuuluvat aktiviteetit. Matkan varrella edustettiin seuraa ja tyttösalibandyä messutapahtumissa, liigamatsien ja maajoukkuepelien väliajoilla. Aluksi käytimme taiteilijanimeä Pallosalamat, luovuimme nimestä vasta tällä kaudella. Joukkueen olemassaolon aikana meillä kävi kymmeniä tyttöjä mutta peruskokoonpano pysyi pitkälle samana ja yli neljä vuotta toiminnassa mukana olleita on useampia.

IMG_7366.jpg

Alusta lähtien olimme haastajan asemassa ja kirimme pidempään harrastaneita kiinni. Maalivahtipuolella oli haasteita koko ajan eikä meillä tainnut olla yhtä kautta enempää samaa veskaria. Pikku hiljaa aloimme saada joitakin voittoja vastustajista ja aika pian olimme taidoissa lähellä muita joukkueita. Fyysisyys ei koskaan ollut vahvuuksiamme ja usein olimme keskimäärin päätä lyhyempiä kuin vastustajat. Toissa kaudella yli puolet pelaajistamme pelasivat jo C:n kilpasarjaa yhdessä vanhempien tyttöjen kanssa ja siellä pärjättiinkin hyvin. Tällä kaudella kilpasarjaan pääsy oli muutamasta maalista kiinni. Haastajasarjassa ei sitten hävitty kuin yksi peli ja voitimme lohkon ja pääsimme haastajafinaaliin.

Haastajafinaalissa hävisimme kovatasoisen pelin Grania vastaan yhdellä maalilla, luultavasti parempi voitti mutta peli olisi voinut kääntyä kummin päin vaan. Hieno kausi kuitenkin ja hopeiset mitalit ripustettiin kaulaan. Kauteen mahtui useita huikeita pelejä, esimerkkinä vaikka nousu juuri Grania vastaan 1-5 tilanteesta kolmannessa erässä tasapeliin.

IMG_7177.jpg

Pelimme oli tällä kaudella paikoitellen näyttävää, tosin johtuen (hullun)rohkeasta pelitavastamme muutama yksittäinen peli repsahti vähän rumiin lukemiin. Pelasimme vähän harvinaisemmalla systeemillä luottaen koko kentän miesmerkkaukseen ja henkilökohtaisiin taitoihin pallon kanssa ryyditettynä keskikentälle peliä avaavilla syötöillä. Tällä kaudella oli valmennusta vahvistamassa Mikko Laine joka yhdessä allekirjoittaneen kanssa kuuluu ”Kantokorven koulukuntaan”. Jos olisimme jatkaneet vielä ensi kauden ja samanlainen kehitys olisi jatkunut, ties minne asti olisimme päässeet…

Viime töiksemme kävimme Tallink Floorball –Cupissa. Siellä oli tiedossa kivenkova vastus, pelkkiä SM- ja kilpasarjaa pelaavia joukkueita plus yksi joukkue isäntämaasta. Länsisatamassa piti ilmoittautua 6.30 perjantaina, samana päivänä meillä olisi 4 peliä joten tiukka päivä tiedossa…

IMG_7340.jpg

Ensimmäisenä oli vastassa SM-joukkue Steelers, jota vastaan aloitimme erinomaisesti, eka erä vielä 1-1. Toinen eräkin alkoi hyvin mutta sitten SM-joukkue kokemuksella ja fyysisyydellä käänsi pelin, loppulukemat 1-4 tai 1-5…

IMG_7188.jpg

Seuraavaksi oli vastassa paikallinen EMU SK, josta otettiin rutiinivoitto 3-1. Tässä vaiheessa alkoi muutama avainpelaaja oireilla kesäflunssasta ja lopputurnaus olikin näillä on/off –meininkiä.

Pitkä päivä alkoi vähän painaa, vastassa vielä ÅIF ja Grani Green. Tällaisia joukkueita vastaan meillä ei ole varaa antaa tasoituksia, kummallekin hävittiin neljällä tai viidellä maalilla.  Päivää pidensi vielä se että hotellimme oli eri puolella kaupunkia kuin pelipaikka. Kun iltapalat oli syöty, oli kello yli yhdeksän. Pitkän päivän ilta oli monella aika lyhyt. Onneksi seuraavan päivän pelit eivät alkaneet heti aamusta.

Lauantain ekassa pelissä oli vastassa BBU, jolle olimme syyskaudella alkusarjassa hävinneet tylysti 7-0. Nytkin peli alkoi takerrellen, parissa minuutissa olimme 0-2 tappiolla. Siitä kuitenkin pian ryhdistyttiin, kavennettiin tilanteeksi 1-2 ja oikeastaan vietiin peliä siitä eteenpäin. Varsinkin toinen erä pyöri pääasiassa vastustajan maalilla mutta pelin jumalat eivät olleet puolellamme. Hävisimme siis niukasti. Vastustajan valmentajat kommentoivat tytöille että me selvästi halusimme voittoa enemmän.

IMG_7332.jpg

Päivän toisessa ja viimeisessä pelissä oli vastassa Eräviikingit Akatemia. Tähän peliin valmentajat heittivät tytöille pienen haasteen. Jos voitto tulisi, olisi valkuilla edessä uintireissu Pirita Spa:n rannassa noin viisiasteisessa vedessä. Vastustaja aloitti tosin taas maalinteon mutta ekan erän lopulla olimme 3-1 johdossa. Tässä vaiheessa valmentajista viluisempi alkoi miettiä kuivapuvun hankkimista… Toisessa erässä vastustaja tuli 3-3 tasoihin. Kuittasimme vielä 4-3 johtoon mutta viimeisillä minuuteilla vastustaja tuli vielä tasoihin ja valmentajat säästyivät uimareissulta. (Tosin Mikko joutui kuitenkin mereen minigolf-haasteen seurauksena…) Tämä oli siis historiamme viimeinen peli, hieno esitys kuitenkin, vastustaja pelasi tänä vuonna kilpasarjassa ja jäi niukkaakin niukemmin SM playoff -karsinnoista.

IMG_7410.jpg

Loppuaika olikin sitten vapaata, mitalipeleihin emme tällä kertaa päässeet mutta vietimme yhteistä aikaa menneitä muistellessa ja fiilistellessä. Kiitos kaikille, olette upeita tyttöjä ja vanhempia. Meidän joukkueessa oli aina poikkeuksellisen hyvä yhteishenki ja matkan varrella kasvoimme pelaajina, valmentajina, vanhempina ja ihmisinä. Fiilikset on haikeat, kaikki hyvä loppuu aikanaan mutta ystävyys jää.

IMG_7472.jpgKuvat: Nelli Norra-Kastemaa

 

OL

28.06.2019M-Team ja SB-Pro aloittavat yhteistyön
17.06.2019Kaaren katolla taisteltiin hyvällä fiiliksellä
12.06.2019Katusählyn 2019 otteluohjelma
07.06.2019M1: M-Team edustusjoukkue valmiina kauteen 2019-20
30.04.2019Tiimin juniorijoukkueille upeaa turnausmenestystä
07.04.2019ASM: Kausi huipentui pronssimitaleihin
30.03.2019ASM: Hieno voitto Espoon illassa!
20.03.2019Junioreiden edustusjoukkueiden valmennus 2019-2020
19.03.2019Maksunvalvonta Visma PPG:lle
17.03.2019ASM: Välierät ovat täällä

Siirry arkistoon »