M1: Edari takaisin voittojen tielle - viiden pisteen viikonloppu

28.11.2018

Viikonloppuna M-Teamin miesten edustus pelasi kotituplan, kun lauantaina Rusan nelosella vastaan asettui O2-Jyväskylä ja sunnuntaina Josba. Molemmat ottelut olivat todella vähämaalisia parin ensimmäisen erän, joten katsojille riitti jännitettävää aina ottelun loppuhetkille asti. Hyvän alkukauden jälkeen hieman laskuun kääntynyt tuloskäyrä saatiin takaisin nousuun, kun O2 kaatui rangaistuslaukauskilpailun jälkeen lukemin 5-4, ja Josba lukemin 6-1.


Pitkän kaavan kautta

29998039277_2f10964f85_o.jpg


Vuoristoratamaisen alkukauden pelannut O2-Jyväskylä saapui Rusalle kolmen ottelun tappioputkessa. Isäntäjoukkue M-Team purjehti vastaavanlaisessa vireessä, tosin Tiimi oli napannut kolmesta edellisestä pelistään kaksi pistettä tappiosta jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa. Ensimmäinen erä oli jo totuttuun tapaan vähämaalinen, ja moni katsoja odotti ensimmäiselle erätauolle siirtymistä maalittomissa tasalukemissa. Aivan erän lopulla Antti Itkonen onnistui siirtämään ylivoimalla kotijoukkueen johtoon, kun vierasjoukkueen Iiro Pieviläinen kulutti jäähyaitiota.


Toisessa erässä maalihanat aukesivat molempien joukkueiden osalta, tosin vasta erän puolenvälin jälkeen. O2-Jyväskylän Iiro Pieviläinen kuittasi ensimmäisen erän lopun jäähynsä iskemällä pelin lukemiin 1-1. Peli ehti vanhentua tästä maalista vain 18 sekuntia, kun puolustaja Teemu Jaakkola iski isäntäjoukkueen takaisin johtoasemaan. Vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jälleen tasan, tällä kertaa pahanteossa oli vieraiden Karel Joutsimäki. Tästäkään maalista ei ehtinyt kulua kuin reilu minuutti, kunnes verkko heilui jälleen: Antti Itkonen iski illan toisen maalinsa, ja M-Teamin johtoon lukemin 3-2. Toisen erän lopussa nähtiin dramatiikkaa, kun vierasjoukkueen Iiro Kinnunen laukoi pallon maaliin miltei täsmälleen sillä hetkellä, kun summeri soi. Hetken pohtimisen jälkeen maali hyväksyttiin, ja näin toiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 3-3.


Kolmannen erän ainoat maalit nähtiin erän alkupuolella, kun ensin Tiimin Sampo Laukkala iski kotijoukkueen takaisin johtoasemaan. Vajaa kaksi minuuttia tästä, niin O2 niittasi pelin jälleen tasoihin, tällä kertaa asialla Alvar Mahlberg. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten ratkaisua siirryttiin etsimään jatkoajalta. Jaossa ollut sankarin viitta ei löytänyt ottajaansa, joten viiden minuutin jatkoajan jälkeen siirryttiin laukomaan rangaistuslaukauksia. Rangaistuslaukaukset nimiinsä vei M-Team lukemin 3-2, onnistujina Henry Helenius, Niklas Niemi ja voittomaaliksi jääneen osuman iskenyt Jere Rekilä. Vierasjoukkueen maalintekijöinä rangaistuslaukauksissa kunnostautuivat Iiro Kinnunen ja Karel Joutsimäki, mutta tällä kertaa se ei riittänyt kuin yhteen vieraspisteeseen. Loppulukemat Tiimille 5-4 rangaistuslaukausten jälkeen.Vahva kolmas erä

29998049887_626dc84d2b_o.jpg

Sunnuntain kotipelissä vastustajaksi matkusti Joensuun Josba. Josba pelasi lauantaina Sipoossa ÅIF:n vieraana, kaataen heidät loppulukemin 2-4. Ottelun ensimmäinen erä eteni samoissa merkeissä kuin edellisenäkin päivänä, tosin nyt ensimmäistä maalia ei nähty edes ensimmäisen erän lopulla. Ensimmäiselle erätauolle poistuttiin siis samoissa lukemissa kuin ottelu aloitettiinkin, 0-0.


Josba sai toiseen erään lentävän lähdön, kun Miika Kosonen onnistui yllättämään laukauksellaan M-Teamin maalivahti Marcel Straubhaarin. Vierasjoukkue onnistui tylsyttämään M-Teamin hyökkäykset kerta toisensa jälkeen tiiviillä viisikkopuolustuksellaan. Tiimin kova työnteko palkittiin, kun Robert Andersson lusikoi helpottavan 1-1 -osuman ylivoimalla. Toiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.


M-Team hallitsi pallollisesti myös kolmannessa erässä, mutta Josban puolustus pysyi tiiviinä. Seuraavaa maalia saatiin odotella lähes erän puoliväliin asti, kunnes kokenut Antti Itkonen iski kotijoukkueen johtoon lukemin 2-1. Tämän tärkeän osuman jälkeen näytti siltä, että M-Teamin pelistä olisi auennut muutama lukko lisää: Maalinteko sai jatkoa muutaman minuutin sisään Janne Makkosen ja Sampo Laukkalan toimesta. Josba lähti hakemaan kavennusosumia ilman maalivahtia jo hyvissä ajoin, mutta reilu minuutti ennen loppua Sampo Laukkala iski viimeisen naulan arkkuun, ja lukemiksi 5-1. Aivan ennen ottelun päättymistä Antti Itkonen kaunisteli tehotilastojaan iskemällä Tiimin kuudennen maalin, ja itselleen illan neljännen tehopisteen.


Viikonlopun kaksi voittoa nostivat M-Teamin sarjataulukossa kuudennelle sijalle ja hyvään asetelmaan pudotuspelipaikkaa ajatellen, kun kausi lähestyy puoltaväliä. Keskiviikkona Tiimi matkaa Rangersin vieraaksi Kirkkonummelle, jonka jälkeen 12.12. pelataan Tiimin tämän vuoden viimeinen kotiottelu, johon vastustajaksi asettuu ÅIF Sipoosta.


Simo Paulaharjun haastattelu (M-Team - O2)

Aki Mäkisen haastattelu (M-Team - Josba)

Tulospalvelu M-Team - O2

Tulospalvelu M-Team - Josba

Kuvat: Juhani Järvenpää

Teksti: Gabriel Airaksinen

 
17.08.2019Tässä on Divarin otteluohjelma!
29.07.2019A-, B- ja C-junioreiden edustusjoukkueet yhteisleirillä
28.06.2019M-Team ja SB-Pro aloittavat yhteistyön
17.06.2019Kaaren katolla taisteltiin hyvällä fiiliksellä
12.06.2019Katusählyn 2019 otteluohjelma
07.06.2019M1: M-Team edustusjoukkue valmiina kauteen 2019-20
30.04.2019Tiimin juniorijoukkueille upeaa turnausmenestystä
07.04.2019ASM: Kausi huipentui pronssimitaleihin
30.03.2019ASM: Hieno voitto Espoon illassa!
20.03.2019Junioreiden edustusjoukkueiden valmennus 2019-2020

Siirry arkistoon »