M-Team Divarin runkosarjan voittoon – ratkaisupelistä lähes 3000 euroa katastrofirahastoon

Salibandyn toiseksi korkeimman sarjatason Divarin runkosarjan voitto ratkesi eilen, kun helsinkiläinen M-Team voitti kotikentällään Ruskeasuolla Pirkkalan Pirkat selvin lukemin 7-3.

Helsinkiläiset johtivat sarjaa käytännössä avauskierrokselta lähtien. Voitto Pirkoista repäisi eron sarjassa toisena olevaan Limingan Niittomiehiin ennen sunnuntaina pelattavaa päätöskierrosta tavoittamattomaan neljään pisteeseen.

– Divarin runkosarja oli perinteisen tasainen. Varsinkin kärkijoukkueet paransivat peliään kauden mittaan. Koronan vaikutukset pysyivät myös suht hyvin käsissä. Kauden alkupuolen tyhjät katsomot loivat pariin peliin melko kalsat puitteet, kuvailee M-Teamin päävalmentaja Teemu Kalinainen.

Nykymuotoisen Divarin runkosarjan voitto oli M-Teamille ensimmäinen. Se on voittanut kerran aikaisemmin miesten 1. divisioonan runkosarjan kaudella 2010-2011, mutta tuolloin sarja pelattiin vielä kahdessa lohkossa. Kuluva kausi on seuralle 17. miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. M-Team on pelannut liigassa kausilla 2011-2012 sekä 2015-2017.

– Meidän ryhmältä hyvä runkosarjan alku oli tärkeä, eikä suurempia korjausliikkeitä matkalla tarvittu. Hyvin pystyimme toteuttamaan suunnitelmaa. Muutamia nuoria saatiin ajettua taas seurana sisään. Eheä kokonaisuus sanoisin, Kalinainen kertoo.

Runkosarjan jälkeen kausi jatkuu pudotuspeleillä, eli F-liigan karsinnoilla. Niihin osallistuu Divarin seitsemän parasta, sekä F-liigan 12. eli Karhut tai Nurmon Jymy. Kalinainen näkee joukkueella olevan hyvä tarina tekeillä.

– Vahvuutenamme on ollut rauhassa onnistunut pelin kehitys ja sitä kautta suoritustason pysyminen hyvällä tasolla.

– Kyllähän homma nyt muuttuu, kun saadaan pelata aikuisten pleijarit. Erikoistilannepelaamisessa ja tilanteiden hahmottamisessa on meilläkin vielä paljon parannettavaa, Kalinainen toteaa.

Pudotuspeleihin F-liigan joukkue lähtee ”piikkipaikalta” ja se saa valita ensimmäisenä puolivälierien vastustajansa Divarin 4.-7. sijoittuneista joukkueista. M-Team valitsee toisena ja sillä on kotietu pudotuspeleissä ainakin mahdollisiin välieriin asti.

– Nyt kun pelataan samaa joukkuetta vastaan useampi peli, uusia tapoja voittamisen tavoitteluun syntyy ja viisikko vs. viisikko onnistumiset ja pelaajien väliset kisailut ratkaisevat. Kotietu pleijareissa on aina ihan aito etu. Amatööriurheilussa ihan käytännönasioissa ja elämänhallinnassa.

– Näen kuitenkin, että kaikki joukkueet lähtevät pudotuspeleihin samalta viivalta ja tasainen kevät on varmasti edessä, upeaa aikaa, Kalinainen päättää.

Ratkaisupelissä kerättiin varoja ukrainalaisten auttamiseen

Runkosarjan voiton kannalta ratkaisevaksi muodostuneessa Pirkat-ottelussa M-Team lahjoitti ottelun pääsylipputulot Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon tukeakseen vaikeassa tilanteessa olevaa Ukrainan kansaa.

Yleisön ja yhteistyökumppaniensa avulla apua kerättiin yhteensä 2888 euroa.